Saturday, 13 August 2016
16:30 0

nak mula menaip ni pun rasa terketar-ketar. Sebab apa yang aku nak cakap ni berkenaan dengan orang yang rapat dengan aku.




nak mula menaip ni pun rasa terketar-ketar. Sebab apa yang aku nak cakap ni berkenaan dengan orang yang rapat dengan aku.
Sebagai pengenalan, nama aku Laila dan aku merupakan seorang bekas pelajar diploma di salah sebuah kolej di ibu kota. Aku dengan kawan aku, kami 3 tahun berkawan sama-sama kat kolej. Aku tak pernah bercinta, cuba berjinak nak bercinta atau apa sajalah yang berkaitan percintaan – memang aku tak pernah terjebak. Sebab aku tak biasa bercakap dengan lelaki. Dalam keluarga, aku anak bongsu perempuan satu-satunya. Abang-abang aku semuanya pandai-pandai dan belajar di luar negara sejak aku masih bersekolah rendah. Makin lah aku tak biasa bercakap dengan lelaki sebab ayah aku pun jenis tak banyak cakap.
Dipendekkan cerita, lepas habis diploma dan konvo, aku masih la berhubung dengan kawan aku. Sayang tahu tak yelah sejak orientasi kami sama-sama. Masa semester 2, tengah-tengah sibuk dengan assignment tu, kawan aku kenalkan aku dengan seorang lelaki yang sebenarnya perfectly fit lelaki yang aku idamkan. Lelaki tu sepupu dia. Aku pula terlalu cepat jatuh pada lelaki ni sebab aku percaya, tak payah la nak kenal kenal ke nak jumpa ke apa, yang penting agama dia, solat dia, keluarga dia. Lelaki ni anak tunggal nama dia Yusoff. Belajar kos undang-undang dekat UIA. Aku mula-mula segan. Yelah, dia tu budak degree. Aku ni diploma pun terkial-kial nak betulkan pointer. Tapi sebenarnya aku jatuh cinta dengan peribadi dan keluarga dia. Daripada kawan aku, katanya ibu Yusoff ni (dia panggil makcik dia as Ibu Nik) seorang yang sangatlah berlemah-lembut. Layan semua orang nice macam anak sendiri. Yusoff ni pandai buat kerja rumah sebab taknak susahkan ibu dia. Di dapur pun dia cekap. Kalau dia marah, dia tak tunjuk marah dia. Sebab dia terbiasa sejak kecik kalau marah ambil wudhu dan mengaji, insyaAllah marah tu hilang. Ah banyak lagi lah sebenarnya baiknya dia yang aku berkenan tapi aku taknak tulis kat sini.
Hari berganti hari, semester berganti semester. Tak ada satu kali pun aku mula bercerita tentang Yusoff dengan kawan aku. Sebab aku malu. Aku tak biasa. Walaupun ada Twitter, tapi kami saling tak follow masing-masing. Dia kata dia nak jaga ikhtilat, cukup lah sekadar dia tahu aku ada dan aku tahu dia ada, jangan lupa doa selepas solat. Tak apa la aku respect permintaan dia since aku pun bukan jenis bercakap dengan lelaki. Aku tak ambil kisah sangat yang tu. Ye, aku memang tak pernah jumpa dia. Nampak dia secara zahir pun, tak pernah. Setakat Twitter dia jelah yang aku stalk sebulan dua kali macamtu. Tapi, ibu Yusoff selalu contact aku melalui surat. Selalu juga aku dapat parcel pos laju. Ibu Yusoff rajin, dia jahitkan aku 3 helai tudung labuh yang berbeza warna. Selain tu, aku pernah dapat jubah jugak dengan telekung. Ibu dia tahu aku ni suka makan biskut mazolla. Biskut mazolla aku makan tu mesti bentuk bunga. Kalau bentuk lain aku tak nak makan. Ibu Yusoff buatkan aku biskut mazolla tu bentuk bunga dan pos ke kolej kami. Aku happy bukan kepalang. Yelah, belum kahwin lagi bakal ibu mertua dah layan nice nice. Antara isi surat ibu Yusoff, dia pesan harap aku ikhlas terima Yusoff, jangan hampakan hati ibu dan babah sebab ibu dan babah sangat sayangkan bakal menantu satu-satunya ni, ibu dan babah nakkan yang terbaik untuk Yusoff dan ibu babah nampak baiknya itu ada pada Laila, Laila lah menantu ibu dan babah dan ibu babah takkan sia-siakan. Bagitahu aku, perempuan mana yang tak gembira bila bakal mak mertua kau layan kau baik dan sayang kau seikhlas hati? Kau cair tak? Kau dapat rasa ikhlasnya tak?
Dan kami pun graduate. Sekarang aku kerja kat Cheras dan kawan aku tu kerja kat Johor. Kami masih contact tapi tak sekerap dulu sebab kami dua-dua sibuk dengan kerja. Biasa lah bila umur meningkat ni, kawan-kawan sekolah ramai yang dah kawin. Baru lah aku rasa macam nak tanya kat kawan aku ni pasal Yusoff. Ada satu hari tu aku whatsapp kawan aku tanya khabar dia dan straight to the point tanya pasal Yusoff. We had a long whatsapp conversation and suddenly..
Dia: “Kalau aku bagitahu kau, yang budak Yusoff ni tak wujud, kau marah tak?”
Aku: “Apa maksud kau?”
Dia: “Takde la, aku dah lama nak bagitahu kau. Tapi aku rasa macam takpe la teruskan jelah.”
Aku: “Habis yang selama ni ibu Yusoff bagi aku macam-macam tu?!?!” aku dah mula berang.
Dia: “Oh tu. urm…. sebenarnya telekung tu, jubah tu, biskut mazolla tu, aku beli je. Surat-surat yang kau dapat tu semua aku minta tolong member aku tuliskan. Aku cakap la yang ini surat untuk skrip pentas teater kolej sebab tu member aku tolong aku tuliskan..”
Aku diam bisu tak membalas whatsapp tu. Aku terlalu sedih. Hati aku luka sedalam-dalamnya. Tak ada yang faham perasaan aku tu, mungkin Allah saja yang tahu. Aku ditipu hidup-hidup oleh kawan aku. Hati aku, perasaan aku. Dipermainkan macamtu je. Alasannya sebab dia nak tengok aku ni jenis setia yang macam mana. Kau boleh brain tak dia ni punya perangai? Korang tahu tak? Dia ni tipu aku tiga tahun! Aku tak sangka TIGA TAHUN AKU SAYANG, AKU DOAKAN SEORANG LELAKI YANG TAK WUJUD.. dia mengaku jugak, account twitter Yusoff tu dia yang create. Ibu dengan babah pun, dia reka. Dia tak ada pakcik makcik yakni ibu babah Yusoff. Allah.. Allah.. Aku sangat kecewa dan sedih.. Jujurnya, aku sudah mulai sayang pada Yusoff.. Tapi plot cerita bertukar. Yusoff dan keluarganya hanyalah rekaan kawan aku tu..
Tiga tahun bukan jangka masa yang pendek. Selama tiga tahun tu, berapa ramai lelaki yang aku tolak sebab aku percaya adanya Yusoff. Selalu orang kata, suka pada orang bersungguh mahukan kita, bukan pada orang yang kita bersungguh. Sebab Yusoff dan keluarga bersungguh mahukan aku, sebab tu aku juga bersungguh mahukan Yusoff. Patutlah selama ni Yusoff kata tak mahu berjumpa. Menjaga ikhtilat konon! Rupanya kau tak wujud pun! Apa patut aku panggil kawan aku ni. Manusia bertopengkan iblis! Jahat! Ini soal hati dan perasaan aku!
The next day, dia masih minta maaf kat aku. Tapi aku tak layan semua whatsapp dia. Dia message aku. Dia call aku. Tapi aku reject semua. Dia hantar voice note kat aku (aku hide bluetick). Dia kata “Sebenarnya aku suka kau Laila. Aku sayangkan kau. Aku terlalu sayangkan kau sampai aku taktahu nak buat apa. Kau ingat ni, aku takkan lepaskan kau. Kau milik aku. Aku takkan lepaskan kau. Aku memang reka identiti Yusoff sebab aku nak kau suka Yusoff. Bila kau suka Yusoff, aku lega. Sebab hanya aku yang tahu Yusoff tak wujud. Tapi kau jangan lupa satu benda. Walaupun Yusoff tak ada. Aku kan ada? Sayang lah aku. Suka lah aku. Aku cintakan kau. Aku Yusoff tu. Maafkan aku, tapi aku memang tak akan lepaskan kau.”
GILA TAK WEY? KAWAN BAIK AKU LESBIAN RUPANYA?!
Aku bukan nak kecam sesiapa. Tapi ini melampau. Selama ni memang aku akui kami pegang tangan, bergambar cium pipi ke pipi, peluk sana sini, rangkul sana sini – tapi aku anggap itu KAWAN. Aku tak sangka dia anggap itu CINTA. Dia tipu aku selama 3 tahun sebab sebenarnya dia suka aku. Bila aku suka kat Yusoff dan aku sayang Yusoff. Dia lega. Sebab aku suka Yusoff, maknanya aku tak suka sesiapa. Hanya dia yang tahu Yusoff ni tak ada. Aku beranggapan dia ni split personality? Ada masa dia perempuan, ada masa dia jadi Yusoff? I have no idea about that. But most importantly, she lied to me! And I cannot accept that. And, she is actually lesbian, is none of my problem. Tu kau punya hal. Aku dah tak rasa nak kawan dengan kau lagi. Sampai ke harini, aku tak berhubung dengan dia. Aku serabut dengan dia. Aku sakit hati. Sakit hati sangat-sangat. Walaupun aku tak balas whatsapp dia, dia tetap whatsapp aku bertubi-tubi banyaknya. Kadang-kala sampai mengugut. Kalau aku tak balas, dia nak bunuh diri. Hah, bunuh lah diri tu, lagi bagus – bentak aku dalam hati. Tapi tak adanya sampai nak bunuh diri dia tu. Aku rasa tu semua taktik dia nak aku balas whatsapp dia kot.
Aku sekarang dah 26 tahun, umur dah patut kawin. Tapi sebabkan kes Yusoff ni, aku jadi menyampah nak kawin sebab aku taknak kena tipu. Entah lah wey. Pening lah. Persoalannya, apa aku patut buat sekarang? Elok-elok lah warga Johor. Jadi perempuan tu, jangan perempuan sangat, nanti kawan perempuan kau sendiri akan suka kau. Aku akui, aku terlalu perempuan dan terlalu lembut sampai dia jatuh cinta pada aku. Aku tahu, aku ada salahnya juga.. Tapi, entahlah..
– Laila Sai’datul



























Where is the commission in forex trading?

Investors who trade stocks, futures or options typically use a broker, who acts as an agent in the transaction. The broker takes the order to an exchange and attempts to execute it as per the customer's instructions. For providing this service, the broker is paid a commission when the customer buys and sells the tradable instrument. (For further reading, see our Brokers And Online Trading tutorial.)
The FX market does not have commissions. Unlike exchange-based markets, FX is a principals-only market. FX firms are dealers, not brokers. This is a critical distinction that all investors must understand. Unlike brokers, dealers assume market risk by serving as a counterparty to the investor's trade. They do not charge commission; instead, they make their money through the bid-ask spread.
In FX, the investor cannot attempt to buy on the bid or sell at the offer like in exchange-based markets. On the other hand, once the price clears the cost of the spread, there are no additional fees or commissions. Every single penny gain is pure profit to the investor. Nevertheless, the fact that traders must always overcome the bid/ask spread makes scalping much more difficult in FX. (To learn more, see Scalping: Small Quick Profits Can Add Up.)
What is a pip?
Pip stands for "percentage in point" and is the smallest increment of trade in FX. In the FX market, prices are quoted to the fourth decimal point. For example, if a bar of soap in the drugstore was priced at $1.20, in the FX market the same bar of soap would be quoted at 1.2000. The change in that fourth decimal point is called 1 pip and is typically equal to 1/100th of 1%. Among the major currencies, the only exception to that rule is the Japanese yen. One Japanese yen is now worth approximately US$0.01; so, in the USD/JPY pair, the quotation is only taken out to two decimal points (i.e. to 1/100th of yen, as opposed to 1/1000th with other major currencies).
What are you really selling or buying in the currency market?
The short answer is "nothing". The retail FX market is purely a speculative market. No physical exchange of currencies ever takes place. All trades exist simply as computer entries and are netted out depending on market price. For dollar-denominated accounts, all profits or losses are calculated in dollars and recorded as such on the trader's account.
The primary reason the FX market exists is to facilitate the exchange of one currency into another for multinational corporations that need to trade currencies continually (for example, for payroll, payment for costs of goods and services from foreign vendors, and merger and acquisition activity). However, these day-to-day corporate needs comprise only about 20% of the market volume. Fully 80% of trades in the currency market are speculative in nature, put on by large financial institutions, multibillion dollar hedge funds and even individuals who want to express their opinions on the economic and geopolitical events of the day.
Because currencies always trade in pairs, when a trader makes a trade he or she is always long one currency and short the other. For example, if a trader sells one standard lot (equivalent to 100,000 units) of EUR/USD, she would, in essence, have exchanged euros for dollars and would now be "short" euros and "long" dollars. To better understand this dynamic, let's use a concrete example. If you went into an electronics store and purchased a computer for $1,000, what would you be doing? You would be exchanging your dollars for a computer. You would basically be "short" $1,000 and "long" one computer. The store would be "long" $1,000 but now "short" one computer in its inventory. The exact same principle applies to the FX market, except that no physical exchange takes place. While all transactions are simply computer entries, the consequences are no less real.
Which currencies are traded in the forex market?
Although some retail dealers trade exotic currencies such as the Thai baht or the Czech koruna, the majority trade the seven most liquid currency pairs in the world, which are the four "majors":
  • EUR/USD (euro/dollar)
  • USD/JPY (dollar/Japanese yen)
  • GBP/USD (British pound/dollar)
  • USD/CHF (dollar/Swiss franc)
and the three commodity pairs:
  • AUD/USD (Australian dollar/dollar)
  • USD/CAD (dollar/Canadian dollar)
  • NZD/USD (New Zealand dollar/dollar)
These currency pairs, along with their various combinations (such as EUR/JPY, GBP/JPY and EUR/GBP), account for more than 95% of all speculative trading in FX. Given the small number of trading instruments - only 18 pairs and crosses are actively traded - the FX market is far more concentrated than the stock market. (To read more, check out Popular Forex Currencies.)
What is a currency carry trade?
Carry is the most popular trade in the currency market, practiced by both the largest hedge funds and the smallest retail speculators. The carry trade rests on the fact that every currency in the world has an interest rate attached to it. These short-term interest rates are set by the central banks of these countries: the Federal Reserve in the U.S., the Bank of Japan in Japan and the Bank of England in the U.K.
The idea behind the carry is quite straightforward. The trader goes long the currency with a high interest rate and finances that purchase with a currency with a low interest rate. For example, in 2005, one of the best pairings was the NZD/JPY cross. The New Zealand economy, spurred by huge commodity demand from China and a hot housing market, saw its rates rise to 7.25% and stay there, while Japanese rates remained at 0%. A trader going long the NZD/JPY could have harvested 725 basis points in yield alone. On a 10:1 leverage basis, the carry trade in NZD/JPY could have produced a 72.5% annual return from interest rate differentials, without any contribution from capital appreciation. Now you can understand why the carry trade is so popular!
But before you rush out and buy the next high-yield pair, be aware that when the carry trade is unwound, the declines can be rapid and severe. This process is known as carry trade liquidation and occurs when the majority of speculators decide that the carry trade may not have future potential. With every trader seeking to exit his or her position at once, bids disappear and the profits from interest rate differentials are not nearly enough to offset the capital losses. Anticipation is the key to success: the best time to position in the carry is at the beginning of the rate-tightening cycle, allowing the trader to ride the move as
16:12 0

GEMPAR !! :PUNCA SEBENAR! Garpu Tercucuk Dalam Mulut Budak 3 Tahun......

GEMPAR !! :Malang Tidak Berbau !!! Garpu Tercucuk Dalam Mulut Budak 3 Tahun......


MALANG sememangnya tidak berbau!!!!

Seorang kanak-kanak berusia 3 tahun terpaksa menanggung kesakitan apabila garfu yang dipegang tercucuk dalam mulut....

Difahamkan,,,, ketika kejadian anak kecil ini sedang makan mee g0reng sambil berlari-lari memegang garfu sebelum terjatuh lalu tercucuk dalam mulutnya....

Kejadian yang berlaku di Shah Alam ini mengakibatkan mangsa dikejarkan ke h0spital untuk rawatan lanjut....

Setakat ini,,,, kami masih lagi belum menerima maklumat lanjut berhubung kes ini....

M0ga-m0ga kisah ini menjadi sempadan dan pengajaran kepada kedua ibu bapa agar sentiasa mengawasi anak-anak anda.....
































Top 7 Questions About Currency Trading Answered

Although forex is the largest financial market in the world, it is relatively unfamiliar terrain for retail traders. Until the popularization of internet trading a few years ago, FX was primarily the domain of large financial institutionsmultinational corporations and secretive hedge funds. But times have changed, and individual investors are hungry for information on this fascinating market. Whether you are an FX novice or just need a refresher course on the basics of currency trading, read on to find the answers to the most frequently asked questions about the forex market.

How does the forex market differ from other markets?
Unlike stocks, futures or options, currency trading does not take place on a regulated exchange. It is not controlled by any central governing body, there are no clearing houses to guarantee the trades and there is no arbitration panel to adjudicate disputes. All members trade with each other based on credit agreements. Essentially, business in the largest, most liquid market in the world depends on nothing more than a metaphorical handshake.
At first glance, this ad-hoc arrangement must seem bewildering to investors who are used to structured exchanges such as the NYSE or CME. (To learn more, see Getting To Know Stock Exchanges.) However, this arrangement works exceedingly well in practice; because participants in FX must both compete and cooperate with each other, self regulation provides very effective control over the market. Furthermore, reputable retail FX dealers in the United States become members of the National Futures Association (NFA), and by doing so they agree to binding arbitration in the event of any dispute. Therefore, it is critical that any retail customer who contemplates trading currencies do so only through an NFA member firm.
The FX market is different from other markets in some other key ways that are sure to raise eyebrows. Think that the EUR/USD is going to spiral downward? Feel free to short the pair at will. There is no uptick rule in FX as there is in stocks. There are also no limits on the size of your position (as there are in futures); so, in theory, you could sell $100 billion worth of currency if you had the capital to do it. If your biggest Japanese client, who also happens to golf with the governor of the Bank of Japan tells you on the golf course that BOJ is planning to raise rates at its next meeting, you could go right ahead and buy as much yen as you like. No one will ever prosecute you for insider trading should your bet pay off. There is no such thing as insider trading in FX; in fact, European economic data, such as German employment figures, are often leaked days before they are officially released.
Before we leave you with the impression that FX is the Wild West of finance, we should note that this is the most liquid and fluid market in the world. It trades 24 hours a day, from 5pm EST Sunday to 4pm EST Friday, and it rarely has any gaps in price. Its sheer size and scope (from Asia to Europe to North America) makes the currency market the most accessible market in the world.
Where is the commission in forex trading?
Investors who trade stocks, futures or options typically use a broker, who acts as an agent in the transaction. The broker takes the order to an exchange and attempts to execute it as per the customer's instructions. For providing this service, the broker is paid a commission when the customer buys and sells the tradable instrument. (For further reading, see our Brokers And Online Trading tutorial.)


Read more: Top 7 Questions About Currency Trading Answered | Investopedia http://www.investopedia.com/articles/forex/06/sevenfxfaqs.asp#ixzz4HG1E6zrJ
Follow us: Investopedia on Facebook
16:09 0

INI TIPS dari NENEk MOYANG kita iatu cara cepatkan bukaan rahim Supaya mudah bersalin yang RAMAI bakal IBU tidak PERNAH AMIK TAHU.. Bakal ibu WAJIB BACA..!!!.

 

Cara Cepatkan Bukaan Rahim Supaya Mudah Bersalin .
.
Bila kita dah mula rasa sakit nak bersalin, doktor akan periksa berapa cm bukaan kita. Selagi tak cecah 6 cm kita takkan dibawa masuk ke labor room. Ada orang sekejap je sakit, dah bersalin. Ada orang menderita berhari­hari sakit tapi bukaan tetap sama, tak bergerak. Padahal punyalah sakit. Allah je yang tahu. Jom saya kongsikan cara cepatkan bukaan rahim supaya mudah bersalin.

1. Banyakkan berjalan
Ye, memang sakit. Tapi kalau kita duduk lagi lambat pintu rahim akan terbuka. Tiap kali cek, bacaan masih sama. Jadi banyakkan berjalan. Minta suami pimpinkan kalau takut terjatuh.
.
2. Jangan minum air selusuh terlalu awal
Biasanya bila nak bersalin, ramai yang sibuk cari air selusuh. Tahukah anda? Kalau minum air selusuh terlalu awal, anda akan mengalami sakit yang teramat sangat sebab baby dah sedia nak keluar. Tapi bukaan masih kecil. Banyak juga kes rahim pecah
sebab ibu dah meneran terlalu awal sebab tak tahan sakit akibat minum air selusuh. Oleh itu, elakkan minum air selusuh awal­awal ye. Bila bukaan dah mencecah 6 cm dan anda dibawa masuk ke labor room, boleh minta kebenaran doktor untuk minum.
.
3. Doa Nabi Yunus dalam perut ikan yu
Jangan putus baca doa ni. Minta pertolongan dari Allah. Minta dipermudahkan urusan kita bersalin. Minta supaya kita dan bayi selamat. Insya Allah…Allah maha mendengar. Jangan lupa juga untuk banyakkan berzikir dan selawat ke atas nabi.
.
4. Minta maaf dengan ibu bapa dan suami
Yang ni part paling syahdu. Dekat­dekat nak bersalin minta maaf dengan ibu bapa, lebih­lebih lagi suami. Minta dorang doakan supaya kita mudah bersalin. Minta dorang doakan agar kita dan baby selamat. Lagi bagus kalau kita minta maaf dengan semua
orang. Manalah tahu kot ditakdirkan kita syahid sewaktu melahirkan, at least kita dah sempat minta maaf.
.
5. Baring mengiring sebelah kiri
Bila dah penat berjalan, ketuk ketampi, dan jalan itik mesti kita nak berehat kan? Bila baring atas katil pastikan kita baring mengiring sebelah kiri. Bukan terlentang.
.
6. Banyakkan bersujud
Posisi bersujud akan membantu mempercepatkan bukaan jalan untuk kita bersalin. Ia juga boleh mengurangkan sakit bersalin yang kita alami. Itulah dia 10 cara cepatkan bukaan rahim supaya mudah bersalin yang boleh anda amalkan. Saya doakan supaya anda melalui proses bersalin yang mudah tanpa sebarang komplikasi & semoga anda dan baby selamat.



























Top 10 Forex Trading Rules

Why Trade in Currencies?
There are 10 major reasons why the currency market is a great place to trade:

1. You can trade to any style - strategies can be built on five-minute charts, hourly charts ,daily charts or even weekly charts.
2. There is a massive amount of information - charts, real-time news, top level research - all available for free.
3. All key information is public and disseminated instantly.
4. You can collect interest on trades on a daily or even hourly basis.
5. Lot sizes can be customized, meaning that you can trade with as little as $500 dollars at nearly the same execution costs as accounts that trade $500 million.
6. Customizable leverage allows you to be as conservative or as aggressive as you like (cash on cash or 100:1 margin).
7. No commission means that every win or loss is cleanly accounted for in the P&L.
8. You can trade 24 hours a day with ample liquidity ($20 million up)
9. There is no discrimination between going short or long (no uptick rule).
10. You can't lose more capital than you put in (automatic margin call)

Fair Warning
This tutorial is designed to help you develop a logical, intelligent approach to currency trading base on 10 key rules. The systems and ideas presented here stem from years of observation of price action in this market and provide high probability approaches to trading both trend and countertrend setups, but they are by no means a surefire guarantee of success. No trade setup is ever 100% accurate. That is why we show you failures as well as successes - so that you may learn and understand the profit possibilities, as well as the potential pitfalls of each idea that we present. 

The 10 Rules1. Never Let a Winner Turn Into a Loser
2. Logic Wins, Impulse Kills
3. Never Risk More Than 2% per Trade
4. Trigger Fundamentally, Enter and Exit Technically
5. Always Pair Strong With Weak
6. Being Right but Being Early Simply Means That You Are Wrong
7. Know the Difference Between Scaling In and Adding to a Loser
8. What is Mathematically Optimal Is Psychologically Impossible
9. Risk Can Be Predetermined, but Reward Is Unpredictable
10. No Excuses, Ever

Trading is an art rather than a science. Therefore, no rule in trading is ever absolute (except the one about always using stops!) Nevertheless, these 10 rules work well across a variety of market environments, and will help to keep you grounded - and out of harm's way. (If you have questions about currency trading you might want to check out, Common Questions About Currency Trading.) 

Read more: Forex Trading Rules: Introduction | Investopedia http://www.investopedia.com/university/forex-rules/#ixzz4HFyXxrVt 
Follow us: Investopedia on Facebook